user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Vuxenutbildning till maskinförare i Varberg

På ME-skolan i Tvååker (Varberg) får du mycket praktisk erfarenhet och tillgång till en modern maskinpark. Tillsammans med erfarna lärare får du en utbildning anpassad efter både dina och branschens behov.

Utbildningen sker i nära samarbete med branschen och du får den kompetens som arbetsgivarna efterfrågar. Mycket arbetsplatsförlagt lärande (APL) ger dig de bästa förutsättningarna för att lyckas som framtida maskinförare.

Det här får du lära dig

Under utbildningen till anläggningsmaskinförare lär du dig bland annat detta:

  • Köra och underhålla anläggningsmaskiner så som grävmaskin och hjullastare.
  • Bygga vägar och husgrunder.
  • Lasta olika typer av material.
  • Gräva och lägga vatten- och avloppsledningar.
  • Arbeta med laser och GPS-utrustning för höjdmätning och positionering.

Här sker utbildningen

Vuxenutbildningen till maskinförare i Varberg sker på ME-skolan på Munkagårdsgymnasiet i Tvååker, söder om Varberg. På skolan finns ett övningsområde där du kan öva med maskinerna i olika situationer.

Så här ansöker du

Du ansöker på Varberg kommuns webbplats. Om du bor i en annan kommun måste du först vända dig till vuxenutbildningen i din hemkommun för att få utbildningen godkänd.

Ansökan till höstens utbildningar är öppen nu och sista dag för ansökan är den 19 maj. Utbildningarna startar 2024-09-02 och 2024-09-30.

Kontakta oss om du har frågor!

Vi svarar självklart på dina frågor om utbildningen, skolan, yrket och ansökan. Hör av dig till Annelie Forsell på ME-skolan annelie.forsell@me.se eller 08-762 70 86.

Hitta hit

Björkängsvägen 25, 432 78 Tvååker

Uppdaterad den 9 oktober 2023