user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Tommy Östman

Intervju med Dennis Nyberg

Dennis arbetar på Kranbolaget och har varit medlem i ME i många år. Han ser bara fördelar med sitt medlemskap och rekommenderar alla som äger en maskin att gå med!

Varför gick du med i Maskinentreprenörerna?

”Jag gick med i ME eftersom en äldre kollega ansåg att jag skulle vara med. Jag visste ingenting om ME då, men gjorde som han sa och gick med i alla fall. Då var jag enmaskinägare och körde min maskin själv, men redan då hade jag mycket glädje och nytta av ME trots att jag inte behövde hjälp med arbetsgivardelen. Ett beslut som jag absolut inte ångrar idag, 12 år senare.”

Vilka är fördelarna med att vara med i ME?

”De fördelar jag har som medlem i ME är många. Ekonomiskt är inköpsrabatter, försäkringsrabatt och rådgivning det som i praktiken återbetalar hela medlemsavgiften och mer därtill. Nätverket med andra medlemmar, inspirationen och stödet från rådgivarna med bland annat arbetsgivarfrågor och närheten till hjälp och råd är mycket viktigt och ger mig trygghet till vardags. När jag tänker efter så har jag nog under dessa år inte haft någon nackdel av att vara medlem. Tvärtom så har jag snarare sparat pengar på mitt medlemskap.”

Vilken effekt har du fått av ditt medlemskap?

”För mig har ME varit avgörande för att våga anställa, expandera och utveckla mitt företag. ME har också räddat mig från många fällor, misstag och risker som man som småföretagare kan drabbas av. Jag skulle nog kunna säga att ME har varit en dörröppnare som skapat förutsättningar och möjligheter för mitt företag.”

Uppdaterad den 29 mars 2019

ME:s experter gör jobbet åt dig

Genom medlemskapet i Maskinentreprenörerna blir du automatiskt godkänd av facken. Men det är bara en liten del av allt du kan få hjälp med. Du har även tillgång till ett stort antal förmåner som ger dig nytta för medlemsavgiften. Meningen är att vi på ME ska vara dina experter och att det är till oss du ringer när du inte vet hur du ska göra. Du gör ditt jobb och vi gör vårt - åt dig.

Vad kostar det?

Här kan du räkna ut medlemsavgiften för ditt företag att vara medlem i ME. Fyll i förra årets utbetalda bruttolön för de anställda i kronor, exkl sociala avgifter. Klicka därefter på beräkningsknappen.