user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Tommy Östman

Dennis Nyberg, Kranbolaget

Dennis arbetar på Kranbolaget som har varit medlem i ME i många år. Han ser bara fördelar med sitt medlemskap och rekommenderar alla som äger en maskin att gå med!

Har aldrig ångrat att jag gick med

”Jag gick med i ME eftersom en äldre kollega ansåg att jag skulle vara med. Jag visste ingenting om ME då, men gjorde som han sa och gick med i alla fall. Då var jag enmaskinägare och körde min maskin själv, men redan då hade jag mycket glädje och nytta av ME, trots att jag inte behövde hjälp med arbetsgivardelen. Ett beslut som jag absolut inte ångrar idag, 12 år senare.”

Spar pengar på medlemskapet

”De fördelar jag har som medlem i ME är många. Ekonomiskt är inköpsrabatter, försäkringsrabatt och rådgivning det som i praktiken återbetalar hela medlemsavgiften och mer därtill. Nätverket med andra medlemmar, inspirationen och stödet från rådgivarna med bland annat arbetsgivarfrågor och närheten till hjälp och råd är mycket viktigt och ger mig trygghet till vardags. När jag tänker efter så har jag nog under dessa år inte haft någon nackdel av att vara medlem. Tvärtom så har jag snarare sparat pengar på mitt medlemskap.”

ME har hjälpt mig att växa och utveckla företaget

”För mig har ME varit avgörande för att våga anställa, expandera och utveckla mitt företag. ME har också räddat mig från många fällor, misstag och risker som man som småföretagare kan drabbas av. Jag skulle nog kunna säga att ME har varit en dörröppnare som skapat förutsättningar och möjligheter för mitt företag.”

Uppdaterad den 15 december 2020

Bli medlem – en enkel och lönsam vardag

Arbetar du med anläggningsmaskiner i egen verksamhet? Gå med i Maskinentreprenörerna (ME). Vi är din HR-expert och juridiska rådgivare. Med ME får du stenkoll på branschfrågor, förmånliga rabatter på produkter, tjänster och kurser du behöver i din vardag.

Vad kostar det att vara medlem i ME?

Medlemsavgiften till ME skiftar beroende på dina anställdas sammanlagda löner. Räkna ut medlemsavgiften genom att fylla i förra årets utbetalda bruttolön för de anställda i kronor, exklusive sociala avgifter. Eller kika på våra färdiga exempel.

Vad är ett kollektivavtal? Varför är det bra?

Kollektivavtal är en överenskommelse om arbetsgivarens och arbetstagarens rättigheter och skyldigheter gentemot varandra på en arbetsplats. Det finns många fördelar med kollektivavtal både för dig som arbetsgivare och dina anställda.