user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Tips från arbetsmiljöexperten

ME:s arbetsmiljöspecialist Charlotta Dieden. Foto: ME/Ryno Quantz

För att skapa säkrare arbetsplatser behöver alla hjälpas åt, och du som arbetsgivare spelar så klart en stor roll. Den 28 april var det arbetsmiljödagen – hur pratar ni om säkerhet på ditt företag?

Förra året inledde ME en större satsning för att hjälpa dig som medlem med säkerhetsarbetet. Vi blev partner i Byggbranschens Säkerhetspark, gick med i Håll Nollan – och anställde en arbetsmiljöspecialist som ska leda utvecklingen av vårt arbete för ännu mer medlemsnytta i denna prioriterade fråga.

Så jobbar ME för en säker arbetsmiljö

Arbetsmiljödagen – få alla medarbetare engagerade

Den 28 april var det FN:s internationella arbetsmiljödag. Vi vill därför uppmuntra dig som medlem att avsätta lite extra tid för arbetsmiljöfrågorna på ditt företag. Fundera på hur ni tillsammans i företaget kan bli ännu bättre i ert arbetsmiljöarbete och få alla medarbetare att bli engagerade i frågorna.

Se film om arbetsmiljö och säkerhetskultur

Vad är det viktigaste att tänka på vad gäller arbetsmiljön? Hur kan vi undvika olyckor i branschen? Vad betyder säkerhetskultur, och hur skapar man en bra sådan på företaget? I två korta filmer ger vår företagsrådgivare och arbetsmiljöspecialist Charlotta Dieden dig några tips på vägen!

Du hittar filmerna på respektive webbsida, där du också kan läsa mer om hur du jobbar med frågorna:

Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM)

Säkerhetskultur – attityder och beteenden på arbetsplatsen

Publicerad den 26 april 2024