user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

ME-skolan

ME-skolan erbjuder kurser inom de flesta områden för dig som arbetar i branschen. ME-skolan erbjuder också utbildningar, både till maskinförare på gymnasiets Bygg- och anläggningsprogram och genom den kommunala vuxenutbildningen.

Branschanpassade kurser för dig som redan är verksam

Genom ME-skolan hittar du ett brett utbud av kurser som är anpassade till branschens krav och förutsättningar. Utbildningarna är öppna för alla i branschen och som medlem har du 20 procents rabatt. Våra kursledare har stor branscherfarenhet och gedigna ämneskunskaper som garanterar att du får en utbildning som är anpassad till dina behov och förutsättningar.

Anmäl dig till våra branschanpassade kurser

Bli maskinförare via vuxenutbildning

För dig som är 20 år eller äldre finns möjlighet att utbilda dig till maskinförare inom den kommunala vuxenutbildningen. Kurstiden är 30 veckor och omfattar kurserna grävmaskin, hjullastare, anläggningsförare-process, anläggning - lednings-/och vägbyggnad. Kontakta oss för mer info om utbildningen.

Bli maskinförare via vuxenutbildning

Maskinförare på gymnasiet

Utbildningskonceptet ME-skolan genomförs i samarbete med flera olika huvudmän. På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Under utbildningen får du praktik hos företagen i trakten. Undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

Sök Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon hos ME-skolan

Kontakta ME-skolan direkt

Kontaktuppgifter till ME-skolans lärare, instruktörer och personal

Våra ME-skolor

ME-skolan finns på en rad platser i Sverige. Här erbjuder vi maskinförarutbildning för ungdomar och vuxna. Du kan göra kompetensprov och komplettera ditt yrkesbevis för fler maskiner. Här förlägger vi också kurser och andra utbildningar som hålls av ME-skolan. 

Våra ME-skolor

Kan du hjälpa till genom att ta en APL-elev?

För att utbilda bra maskinförare behöver vi hjälp av dig som är maskinentreprenör. Du är länken till verkligheten, både som blivande arbetsgivare och som den som kan erbjuda våra elever praktikplatser, eller arbetsplatsförlagt lärande, APL, som vi kallar det. Utan bra lärande ute i verkligheten blir utbildningen inte bra som helhet, hur duktiga vi än är på att utbilda våra elever på skolan. 

Vad innebär det att ta en APL-elev?

Uppdaterad den 25 augusti 2023