user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

ME-skolan

ME-skolan erbjuder kurser inom de flesta områden för dig som arbetar i branschen. ME-skolan erbjuder också utbildningarna, både till maskinförare på gymnasiets Bygg- och anläggningsprogram och genom den kommunala vuxenutbildningen.

Branschanpassade kurser

Genom ME-skolan hittar du ett brett utbud av kurser som är anpassade till branschens krav och förutsättningar. Utbildningarna är öppna för alla i branschen och som medlem har du 20 procent rabatt. Våra kursledare har stor branscherfarenhet och gedigna ämneskunskaper som garanterar att du får en utbildning som är anpassad till dina behov och förutsättningar.

Ta del av våra branschanpassade kurser och anmäl dig!

Bli maskinförare via vuxenutbildning

För dig som är 20 år eller äldre finns möjlighet att utbilda dig till maskinförare inom den kommunala vuxenutbildningen. Kurstiden är 30 veckor och omfattar kurserna grävmaskin, hjullastare, anläggningsförare-process, anläggning - lednings-/och vägbyggnad. Kontakta oss för mer info om utbildningen.

Bli maskinförare via vuxenutbildningen

Maskinförare på gymnasiet

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Under utbildningen får du praktik hos företagen i trakten och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

Sök Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon hos ME-skolan

Kontakta ME-skolan direkt

Kontaktuppgifter till ME-skolans lärare, instruktörer och annan personal.

Våra utbildningscenter

ME Utbildningscenter finns på en rad platser i Sverige. Här erbjuder ME-skolan maskinförarutbildning för ungdomar och vuxna. Här kan du göra kompetensprov och komplettera ditt yrkesbevis för fler maskiner. Här förlägger vi också kurser och andra utbildningar som hålls av ME-skolan. 

Våra utbildningscenter

Kan du hjälpa till genom att ta en praktikant?

För att utbilda bra maskinförare behöver vi hjälp av dig som är maskinentreprenör. Du är länken till verkligheten, både som blivande arbetsgivare och som den som kan erbjuda våra elever praktikplatser, eller arbetsplatsförlagt lärande, APL, som vi kallar det. Utan bra praktik blir utbildningen inte bra som helhet, hur duktiga vi än är på att utbilda våra elever på skolan. 

Vad innebär det att ta en praktikant?

Uppdaterad den 29 mars 2019