user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Stora Infradagen

2023 års Infradag ägde rum 27 januari på Stockholm Waterfront och samlade både bransch och beslutsfattare. Dagen innan bjöds ME-medlemmar in till Framtidsmöte.

Stora Infradagen över för den här gången!

Torsdagen den 26 januari samlades ME-medlemmar på Stockholm Waterfront för att diskutera branschens viktigaste frågor och äntligen umgås igen efter några års uppehåll. Det blev en intensiv dag med Framtidsmöte efter lunch och Inför Infra på kvällen.

På fredagen var det dags för Stora Infradagen, ME:s årliga event som riktar sig till alla som är intresserade av samhällsfrågor och infrastruktur. Förmiddagen bjöd på HUB debattforum där diskussionsämnena avlöste varandra och hela publiken involverades. Eftermiddagspasset från stora scen inleddes med öppningstal av infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson och avslutades med utdelning av årets Infrastipendium.

Det här är Stora Infradagen

Här nedanför kan du läsa allt om hur Stora Infradagen och Framtidsmötet var. Vilka deltog? Vilka ämnen diskuterades? Hur kommer ME jobba vidare med frågorna som togs upp? Här finns också videoklipp från fredagen för dig som missade eventet eller bara vill se någon del igen.

Dessutom: allt om årets Infrastipendiater – bröderna Andreas och Mikael från Isakssons Markteknik AB.

Se klippet från utdelningen av Infrastipendiet

Stora Infradagen 2023

27 januari ägde Maskinentreprenörernas event Stora Infradagen rum på Stockholm Waterfront. Förmiddagen bjöd på debattforum och eftermiddagen på konferens, med inledningstal av infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Framtidsmöte för medlemmar

Årets Infradag föregicks av en särskild dag för ME-medlemmar. Det bjöds på intressanta diskussioner och efterlängtade möten med branschkollegorna. Nils van der Poel och komikern Anders Jansson stod för inspiration och underhållning.

Infrastipendiet till Andreas och Mikael Isaksson

På Stora Infradagen 27 januari delades 2022 års Infrastipendium ut. Det blev Kalix-bröderna Andreas och Mikael från Isakssons Markteknik AB som fick ta emot det ärofyllda priset. Läs vad företagets vd Andreas drömmer om för företagets räkning.

"Behövs ännu bättre samarbete"

Bristen på utbildad personal till branschen var ett av ämnena under Stora Infradagen 2023. Behovet av yrkesutbildning är stort. Är intresset för litet? På plats för att diskutera frågan fanns bland andra Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson.

"Det här ska vara ett bra event för många"

Hampe Mobärg har varit projektledare för Stora Infradagen i flera år. Vi bad honom berätta om konceptet i stort och vad 2023 års upplaga har att bjuda på. Dessutom får vi höra om hans favoritminnen från tidigare Infradagar!

Snabbguide till eventet

Stora Infradagen NXT GEN blir en storsatsning över två dagar (26–27 januari) som äger rum på Stockholm Waterfront. Välkommen att lyssna på intressanta samtal, delta i samhällsdebatten och mingla med branschkollegor.