user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Caterpillar

Vuxenutbildning till maskinförare i Bålsta (Håbo)

Vuxenutbildningen i Håbo och ME-skolan genomför tillsammans en utbildning till maskinförare. Utbildningen sker i nära samarbete med branschen och du får den kompetens som arbetsgivarna efterfrågar. Dessutom får du köra de senaste maskinerna.

Vuxenutbildning till maskinförare sker på ME:s utbildningscenter i Bålsta, vid industriområdet Draget. Där har vi tillgång till ett eget övningsområde för maskinkörning och för anläggning av husgrunder, avlopp och andra övningsmoment.

Tillsammans med lärare från branschen och mycket praktik ger det dig de bästa förutsättningarna att lyckas som framtida maskinförare.

Så här ansöker du

Du ansöker på Håbo kommuns webbplats. Om du bor i en annan kommun vänder du dig även till vuxenutbildningen i din hemkommun för att få utbildningen godkänd.

Ansökan är stängd till höstens kurser, som startar den 6 september och den 4 oktober, 2021. 

Ansökan på Håbo kommuns webbplats

Kontakta oss om du har frågor!

Vi svarar självklart på dina frågor om utbildningen, skolan, yrket och ansökan. Hör av dig till Annelie Forsell på ME-skolan annelie.forsell@me.se eller 08-762 70 86.

Hitta hit

Dragrännan 19, 746 50 Bålsta

Publicerad den 12 oktober 2018

Uppdaterad den 21 juni 2021

Komvuxutbildning till maskinförare

Efterfrågan på maskinförare är stor. Vår utbildning är nära kopplad till branschens företag och gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Efter utbildningen kan du få ett fritt och roligt jobb i en bransch i stark utveckling.

Vem får köra grävmaskin?

Myndigheter, beställare och kollektivavtal ställer krav på kunskaper, utbildning och kompetens för den som ska köra grävmaskin eller andra anläggningsmaskiner. Kraven varierar beroende på om föraren är egenföretagare eller anställd, vem som är beställare och var arbetet ska utföras.

Vill du bli maskinförare och köra grävmaskin?

Behovet av maskinförare och grävmaskinister är stort. Oavsett vilken typ av utbildning du går kan du i princip räkna med jobb direkt när du är klar. Och kul är det! Välkommen till en framtidsbransch där den tekniska utvecklingen går blixtsnabbt.