user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Caterpillar

Vuxenutbildning till maskinförare i Skellefteå

På Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå finns ME utbildningscenter. Med vår komvuxutbildning lär du dig det branschen behöver och blir attraktiv på arbetsmarknaden.

Utbildningen till maskinförare sker på ME:s utbildningscenter på Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå. På skolan finns ett stort övningsområde och bra lokaler, så att du har bra förutsättningarna att öva med maskinerna. Dessutom har du engagerade lärare från branschen, så att du får just de kunskaper du behöver för yrket.

Under utbildningen lär du dig köra och underhålla maskiner så som grävmaskin och hjullastare. Du lär dig hur du använder maskinerna i olika situationer, som att bygga vägar och husgrunder, lasta olika typer av material och att gräva och lägga vatten- och avloppsledningar.

Så här ansöker du

Du ansöker på Skellefteå kommuns webbplats. Om du bor i en annan kommun måste du först vända dig till vuxenutbildningen i din hemkommun för att få utbildningen godkänd.

En kurs startar 6 september 2021 och pågår till 1 april 2022.
En kurs starar 4 oktober 2021 och pågår till 29 april 2022.

Sista ansökningsdag till höstens kurser är 2 juni 2021.

Skellefteå kommun anlaggningsmaskinforare

Kontakt oss om du har frågor!

Vi svarar självklart på dina frågor om utbildningen, skolan, yrket och ansökan. Hör av dig till Annelie Forsell på ME-skolan annelie.forsell@me.se eller 08-762 70 86.

Hitta hit

ME-skolans verksamhet sker på ME Utbildningscenter i Skellefteå.
Verkstadsvägen 14, 931 61 Skellefteå

Uppdaterad den 15 februari 2021

Vill du bli maskinförare och köra grävmaskin?

Behovet av maskinförare och grävmaskinister är stort. Oavsett vilken typ av utbildning du går kan du i princip räkna med jobb direkt när du är klar. Och kul är det! Välkommen till en framtidsbransch där den tekniska utvecklingen går blixtsnabbt.

Komvuxutbildning till maskinförare

Efterfrågan på maskinförare är stor. Vår utbildning är nära kopplad till branschens företag och gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Efter utbildningen kan du få ett fritt och roligt jobb i en bransch i stark utveckling.

Vem får köra grävmaskin?

Myndigheter, beställare och kollektivavtal ställer krav på kunskaper, utbildning och kompetens för den som ska köra grävmaskin eller andra anläggningsmaskiner. Kraven varierar beroende på om föraren är egenföretagare eller anställd, vem som är beställare och var arbetet ska utföras.