user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Caterpillar

Vuxenutbildning: bli maskinförare i Svalöv

Efterfrågan på maskinförare är stor och med vår utbildning blir du eftertraktad på arbetsmarknaden. Du får mycket praktisk erfarenhet i samarbete med företag och tillgång till en modern maskinpark.

Under utbildningen till anläggningsmaskinförare lär du dig köra och underhålla anläggningsmaskiner så som grävmaskin och hjullastare. Du lär dig att bygga vägar och husgrunder, lasta olika typer av material och att gräva och lägga vatten- och avloppsledningar. Dessutom får du arbeta med laser och GPS-utrustning för höjdmätning och positionering. 

Läs mer om utbildningen

Maskinförarutbildning i Svalöv

Utbildningen sker på ME:s utbildningscenter i Svalöv. På skolan finns ett stort övningsområde och bra lokaler, så att du har de bästa förutsättningarna att öva med maskinerna. Tillsammans med erfarna och engagerade lärare får du en utbildning anpassad efter både dina och branschens behov, så att vägen till jobb blir så enkel som möjlig.

Så här ansöker du

Du ansöker på Svalövs kommuns webbplats.  Om du bor i en annan kommun vänder du dig först till vuxenutbildningen i din hemkommun för att få utbildningen godkänd.

Utbildningen på kommunene webbsida

Läs mer om utbildningen

Kursen startar 31 augusti och sista ansökningsdag är 18 juni.

Frågor

Om du har frågor får du gärna kontakta oss. Vi svarar på frågor om utbildningen, skolan, yrket och ansökan. Hör av dig till Annelie på annelie.forsell@me.se eller 08-762 70 86.

Hitta hit

Felestad 2064, 268 34 Svalöv

Publicerad den 12 oktober 2018
Uppdaterad den 7 november 2019

Vem får köra grävmaskin?

I vår bransch ställer myndigheter, beställare och kollektivavtal krav på kunskaper, utbildning och kompetens för den som ska köra en grävmaskin eller andra anläggningsmaskiner. Kraven kan variera beroende på om föraren är en egenföretagare eller anställd, vem som är beställare och var arbetet ska utföras.

Vilka maskiner finns det i branschen?

Du som funderar på att bli maskinförare undrar kanske över vilka maskiner som finns i branschen. Det finns många olika sorters maskiner och i olika modeller. De är ofta specialgjorda för sina olika användningsområden. De vanligaste är hjullastare och grävmaskiner.