user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Tommy Östman

Om ME-skolan

ME-skolan har de bästa utbildningarna, både till maskinförare på gymnasiets Bygg- och anläggningsprogram och genom den kommunala vuxenutbildningen. Vi erbjuder också företagsanpassade kurser inom de flesta områden för dig som arbetar i branschen. För att göra kompetensprov eller komplettera ditt yrkesbevis är du också välkommen till oss. Vi finns över hela landet och genomför både öppna och företagsanpassade kurser nära dig.

Maskinförare på gymnasiet

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Under utbildningen får du praktik hos företagen i trakten och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

Läs mer om Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon

Maskinförare via vuxenutbildning

För dig som är 20 år eller äldre finns möjlighet att utbilda dig till maskinförare inom den kommunala vuxenutbildningen. Kurstiden omfattar ca 15-20 veckor beroende på förkunskaper och omfattar kurserna grävmaskiner, hjullastare och anläggningsförare-process. Praktik ingår med fem till sex veckor och kan genomföras på hemorten om förutsättningar för detta finns. Kontakta oss för mer info om utbildningen.

Läs mer om vuxenutbildning av maskinförare

På kursen får du lära dig att köra hjullastare och grävmaskin samt utföra olika arbetsprocesser som grundläggning, väg- och ledningsbyggnad med mera.

Branschanpassade kurser

På ME-skolan hittar du ett brett utbud av kurser som är anpassade till branschens krav och förutsättningar. Utbildningarna är öppna för alla i branschen och som medlem har du 10-20 procent rabatt. Våra kursledare har stor branscherfarenhet och gedigna ämneskunskaper som garanterar att du får en utbildning som är anpassad till dina behov och förutsättningar.

Läs mer om våra kurser och anmäl dig

Våra utbildningscenter

Utbildningarna bedrivs på ME Utbildningscenter och finns i

Bålsta
Ingelstad
Svalöv
Uppsala
Södertälje
Varberg
Örebro

Kontakta oss

Kontaktuppgifter till våra lärare, instruktörer och annan personal.

 

Välkommen till ME-skolan - Vi utbildar branschen.

Uppdaterad den 3 maj 2018

Relaterat innehåll

Komvuxutbildning till maskinförare

Efterfrågan på maskinförare är stor. Vår utbildning är nära kopplad till branschens företag och gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Efter utbildningen kan du få ett fritt och roligt jobb i en bransch i stark utveckling.

ME Utbildningscenter

På ME Utbildningscenter erbjuder ME-skolan maskinförarutbildning för ungdomar och vuxna. Här kan du också göra kompetensprov och komplettera ditt yrkesbevis för fler maskiner. Här förlägger vi också kurser och andra utbildningar som hålls av ME-skolan.

Gymnasieutbildning för maskinförare - Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) är gymnasieutbildningen för dig som brinner för att köra maskiner och vill komma igång och jobba direkt efter examen. På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Du får praktik hos företagen i trakten och undervisning för körkort klass B ingår. Du kan även välja till ämnen som ger dig behörighet för högskolestudier.