user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Om ME-skolan

ME-skolan erbjuder kurser inom de flesta områden för dig som arbetar i branschen. Vi erbjuder också utbildningarna, både till maskinförare på gymnasiets Bygg- och anläggningsprogram och genom den kommunala vuxenutbildningen.

Branschanpassade kurser

Genom ME-skolan hittar du ett brett utbud av kurser som är anpassade till branschens krav och förutsättningar. Utbildningarna är öppna för alla i branschen och som medlem har du 20 procent rabatt. Våra kursledare har stor branscherfarenhet och gedigna ämneskunskaper som garanterar att du får en utbildning som är anpassad till dina behov och förutsättningar.

Läs mer om våra kurser och anmäl dig

Maskinförare via vuxenutbildning

För dig som är 20 år eller äldre finns möjlighet att utbilda dig till maskinförare inom den kommunala vuxenutbildningen. Kurstiden omfattar ca 24-30 veckor beroende på förkunskaper och omfattar kurserna grävmaskiner, hjullastare och anläggningsförare-process. Kontakta oss för mer info om utbildningen.

Läs mer om vuxenutbildning av maskinförare

Maskinförare på gymnasiet

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Under utbildningen får du praktik hos företagen i trakten och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

Läs mer om Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon

Våra utbildningscenter

Utbildningarna bedrivs på ME Utbildningscenter som finns på flera orter i Sverige.

Läs med om ME utbildningscenter

Kontakta oss

Kontaktuppgifter till våra lärare, instruktörer och annan personal.

Kan du hjälpa till genom att ta en praktikant?

För att utbilda bra maskinförare behöver vi din hjälp som maskinentreprenör. Du är länken till verkligheten, både som blivande arbetsgivare och som den som kan erbjuda våra elever praktikplatser, eller arbetsplatsförlagt lärande, APL, som vi kallar det. Utan bra praktik blir utbildningen inte bra som helhet, hur duktiga vi än är på att utbilda våra elever på skolan. 

Vad innebär det att ta en praktikant?

Uppdaterad den 29 mars 2019

Relaterat innehåll

Praktikanter - bra för branschen, bra för dig

Att ta in en praktikant från ME-skolan i företaget är ett bra sätt att lära känna en blivande maskinförare. Du hjälper eleven omsätta sina teoretiska kunskaper i verkligt arbete. Fungerar ni bra ihop finns möjlighet att anställa eleven efter examen. Kan du erbjuda en praktikplats? Anmäl intresse så kontaktar vi dig inom kort.

Komvuxutbildning till maskinförare

Efterfrågan på maskinförare är stor. Vår utbildning är nära kopplad till branschens företag och gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Efter utbildningen kan du få ett fritt och roligt jobb i en bransch i stark utveckling.

Kurser på hemmaplan?

Är ni en grupp deltagare med egen lokal så kan ME-skolan ordna utbildning på er hemmaplan.

ME Utbildningscenter

På ME Utbildningscenter erbjuder ME-skolan maskinförarutbildning för ungdomar och vuxna. Här kan du också göra kompetensprov och komplettera ditt yrkesbevis för fler maskiner. Här förlägger vi också kurser och andra utbildningar som hålls av ME-skolan.

Gymnasieutbildning för maskinförare - Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Branschen har ett stort behov av ny personal under lång tid framåt, därför jobbar ME tillsammans med ett antal gymnasieskolor för att utbilda fler maskinförare. tack vare ME:s expertis och kontaktnät i branschen kan vi se till att undervisning håller så hög kvalitet som möjligt och att de elever som går utbildningen har de kunskaper som faktiskt efterfrågas av arbetsgivare.