user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Arbetsgivarstöd

Som arbetsgivare är det mycket att hålla reda på, och därför har vi samlat information som kan underlätta din vardag. Här hittar du svar på frågor om kollektivavtal, att anställa personal, löner och ersättningar med mera. För att snabbare hitta det du söker är det bra att välja ett aktuellt ämne eller område här under.

Välj ett ämne

Snabba svar på dina frågor

Här nedan har vi samlat några vanliga frågor samt nyheter gällande arbetsrätt. Klicka på en rubrik för att se frågor och svar.

Snart semester - har du koll?

​Din medarbetares rätt till semester finns i semesterlagen. Syftet med reglerna är att möjliggöra för anställda att få tid för vila och återhämtning under året. Våra experter har samlat bra information som hjälper dig på vägen.

Vilken lön ska ferieanställda ha?

När man anställer ungdomar som ska jobba under sommaren uppstår ofta frågan vilken lön de ska har. Löner är reglerade i kollektivavtal och i enskilda avtal.  

Blanketter och trycksaker  

Som medlem i ME kan du alltid enkelt och snabbt får tag i de blanketter eller informationsmaterial som du behöver i din verksamhet.  

Blanketter

Beställning av trycksaker

Se även

Skatteverket

Arbetsgivardeklaration på individnivå

Arbetsgivare ska enligt nytt lagförslag lämna sin arbetsgivardeklaration med individuppgifter varje månad. Målet är att minska osund konkurrens. Införandet sker stegvis från och med den 1 juli 2018.