user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Arbetsgivarstöd

Som arbetsgivare är det mycket att hålla reda på, och därför har vi samlat information som kan underlätta din vardag. Här hittar du svar på frågor om kollektivavtal, att anställa personal, löner och ersättningar med mera.

Kontakta oss

Få svar direkt med ME-rådgivningen

Vi finns tillgängliga måndag-fredag 08:00-16:00

Kontakta oss

Välj ett ämne

Snabba svar på dina frågor

Här nedan har vi samlat några vanliga frågor samt nyheter gällande arbetsrätt. Klicka på en rubrik för att se frågor och svar.

Blanketter och trycksaker  

Som medlem i ME kan du alltid enkelt och snabbt får tag i de blanketter eller informationsmaterial som du behöver i din verksamhet.  

Blanketter

Beställning av trycksaker

Aktuella frågor:

Cementkrisen

Cementa kan fortsätta bryta kalksten i Slite enligt det tillfälliga tillstånd de har fram till 31 december i år. De har nu lämnat in en ansökan för ett fyraårigt tillstånd, men det råder stor osäkerhet om ett nytt tillstånd hinner godkännas innan årsskiftet.

När bränslepriserna förändras

Drivmedelspriserna fortsätter att variera kraftigt. ME arbetar kontinuerligt med att påverka beslutsfattare kring vad detta innebär för branschen. I ett utmanande läge finns det ändå flera saker du som maskinentreprenör kan göra.

Ta hjälp av ME-Index

ME-Index hjälper dig att följa förändringar av kostnader för maskiner, förare och bränsle när du har avtal som löper över längre perioder. Här kan du läsa frågor och svar om vårt anläggningsmaskinindex och se en kort film om hur du kan använda dig av det i din verksamhet.

Bli medlem – en enkel och lönsam vardag

Arbetar du med anläggningsmaskiner i egen verksamhet? Gå med i Maskinentreprenörerna (ME). Vi är din HR-expert och juridiska rådgivare. Med ME får du stenkoll på branschfrågor, förmånliga rabatter på produkter, tjänster och kurser du behöver i din vardag.

Juridisk rådgivning

Som medlem får du fri juridisk rådgivning om du till exempel ska sluta avtal, köpa maskin eller vid tvister. Även i domstol. Du får upp till tre timmars fri rådgivning i varje ärende.

Mer medlemsnytta som inloggad

Som medlem i ME får du ta del av ett stort antal förmåner som ger dig riktig nytta för de pengar du betalar för medlemskapet. När du loggar in får du tillgång till mer information än tidigare, och du kan skriva ut medlemsbevis eller se vilket kollektivavtal du tillhör.