user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Branschstöd

Som maskinentreprenör är det många lagar och regler att förhålla sig till.  Dessutom kommer det hela tiden nya arbetsmetoder, maskiner och utrustning. Här hittar du svar på frågor om maskin- och fordonsregler, arbetsmiljö, kvalitet och miljö, arbetsmetoder med mera.
För att snabbare hitta det du söker är det bra att välja ett aktuellt ämne eller område här under.

Välj ett ämne

 • Drivmedelsskatt

  Priset på drivmedel utgörs av bränslepris och energi- respektive koldioxidskatt. Här följer en kort beskrivning av dessa skatter och hur de påverkar dig som entreprenör.
 • ME Ledningssystem - ett webbaserat verktyg anpassat för branschen

  Gillar du ordning och reda? Det gör vi på ME också! Därför har vi tagit fram ett webbaserat verktyg för ledningssystem som är anpassat för maskinentreprenad- och anläggningsbranschen.
 • Prova på ME-index utan kostnad

  Vill du se hur Anläggningsmaskinindex ser ut för det gångna året eller överväger du en prenumeration? Då kan du som är byggherre, upphandlare, avtalsskrivare eller entreprenör beställa ett aktuellt indexblad av oss.
 • Index för anläggningsmaskiner

  ME-index är ett verktyg som hjälper dig att följa förändringar av kostnader för maskiner, förare och bränsle när du har avtal som löper över längre perioder. Nu finns också en räknehjälp som är lätt att använda.
 • Möjlighet till skadestånd för lastbilsköp

  Har ditt företag köpt en lastbil under åren 2003-2016 har du nu en möjlighet att få tillbaka en del av kostnaden för köpet.