user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Arbetsgivarstöd

Som arbetsgivare är det mycket att hålla reda på, och därför har vi samlat information som kan underlätta din vardag. Här hittar du svar på frågor om kollektivavtal, att anställa personal, löner och ersättningar med mera. Välj ämne eller område för att snabbare hitta det du söker. 

Välj ett ämne

 • Karensavdrag

  Karensdagen har ersatts av ett karensavdrag. Avdraget är 20 procent av den sjuklön eller sjukpenning medarbetaren får vid sjukfrånvaro en genomsnittlig arbetsvecka.
 • När din medarbetare blir sjuk

  Du som arbetsgivare har ett speciellt ansvar för dina anställdas hälsa och arbetsmiljö. Det är viktigt att du prioriterar medarbetares hälsa eftersom det har avgörande betydelse för företagets effektivitet och lönsamhet.
 • Om du som företagare blir sjuk

  Som egen företagare måste du själv se till att skapa dig en trygghet om du skulle bli sjuk en längre tid. Som arbetsgivare kan bra försäkringar dessutom vara ett sätt att locka och behålla den bästa personalen.
 • Missbruk på arbetsplatsen - så ser man tecken

  Skadligt bruk är den nya termen för missbruk och för arbetsgivaren kan situationen vara svår att ta itu med, vare sig en medarbetare har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel.
 • Ta hand om din personal - jobba praktiskt med organisatorisk arbetsmiljö

  Nu kan chefer och skyddsombud eller arbetsmiljöombud få hjälp att praktiskt arbeta med frågor som stress, arbetstid och mobbning. Hjälpen finns i den nya handboken ”Jobba praktiskt med OSA” som arbetsmarknadens parter gemensamt tagit fram via Prevent.

Se även

Missbruk på arbetsplatsen - så ser man tecken

Skadligt bruk är den nya termen för missbruk och för arbetsgivaren kan situationen vara svår att ta itu med, vare sig en medarbetare har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel.

Bättre arbetsmiljö i branschen

Att tänka på arbetsmiljön ökar inte bara säkerheten och hälsan, utan är också lönsamt för företaget. Se filmen och få tips av medlemsföretaget.