user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Har du hängavtal? Hos oss får du mer!

Har du, eller ska du, teckna kollektivavtal genom ett hängavtal med facket? Bra, för din verksamhet och dina anställda. Men, går du med i ME får du samma kollektivavtal (fast billigare), och det stöd och den hjälp du behöver när du ska tolka och använda avtalet. Du får också kontakt med rådgivare och experter nära dig. Ungefär som en egen personalavdelning.

Lägre kostnader som medlem i ME

Förutom fri rådgivning och stöd får du som medlem i ME dessutom sänkta avgifter i kollektivavtalet.

Har du ett hängavtal är avgifterna för omställningsförsäkringen 0,4 procent (av årslönesumman) högre för tjänstemän (TRR Trygghetsrådet) och 0,4 procent högre även för arbetarna (Trygghetsfonden TLS).

Omställningsförsäkringen ger dina anställda ersättning och hjälp till nytt arbete vid arbetsbrist. Byggnads tar dessutom ut en administrativ avgift för hängavtal. Du kanske till och med räknar hem avgiften för medlemskapet genom den kostnadsbesparingen? 

Exempel lägre avgifter – tre anställda + ägare

Om du har tre anställda, med en månadslön på 30 000 kronor var (cirka 172 kr/tim), och du som ägare har samma lön kommer avgifterna till Fora gällande omställningsförsäkringen sjunka med drygt 3 000 kr/år.

Exempel lägre avgifter – nio anställda, en tjänsteman + ägare

Om du har tio anställda med en månadslön på 30 000 kronor, en av dem är tjänsteman, samt du som ägare har samma lön så sjunker dina avgifter till Fora gällande omställningsförsäkringen med nästan 10 000 kr/år. För tjänstemannen sjunker omställningsförsäkringen med cirka 1 500 kr/år.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Vad är ett kollektivavtal?

Hur fungerar de kollektivavtalade försäkringarna? Info hos Avtalat.

Vad är ett hängavtal?

Ett hängavtal är ett kollektivavtal mellan dig som arbetsgivare och en facklig organisation där arbetsgivaren förbinder sig att tillämpa ett kollektivavtal för branschen utan att vara medlem i den arbetsgivarorganisation som har träffat avtalet.

Påverka kollektivavtalen!

Genom ditt medlemskap och beroende på hur mycket du vill engagera dig har du också möjlighet att påverka hur kollektivavtalen utvecklas.

Medlemskapet i ME ger dig fler fördelar 

Ett medlemskap i ME ger dig förutom lägre avgifter dessutom arbetsrättsliga, yrkesmässiga och ekonomiska fördelar.

Det här får du när du blir medlem i ME!

Bli medlem nu!

Du blir medlem direkt på webben. Om du har anställda behöver du ha uppgifter om antal anställda och vilken lönesumma du betalade förra året.

Ansök om medlemskap

Vad kostar ett medlemskap i ME?

Uppdaterad den 10 april 2024