user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Gymnasieutbildning för maskinförare - Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Branschen har ett stort behov av ny personal under lång tid framåt, därför jobbar ME tillsammans med ett antal gymnasieskolor för att utbilda fler maskinförare. tack vare ME:s expertis och kontaktnät i branschen kan vi se till att undervisning håller så hög kvalitet som möjligt och att de elever som går utbildningen har de kunskaper som faktiskt efterfrågas av arbetsgivare.

Förare med rätt kompetens

De elever som gått ME-skolans gymnasieutbildningar runt om i landet ska tack vare den nära kopplingen till det verkliga arbetslivet och branschens företag vara redo att arbeta direkt efter avslutad utbildning. Om du är en elev som är intresserad av ME-skolans gymnasieutbildning kan du läsa mer på ME-skolans hemsida:

Besök meskolan.se.

En gymnasieskola med den senaste tekniken och moderna maskiner

ME-skolan har nya maskiner från Caterpillar genom ett unikt avtal som innebär att maskinerna byts ut varje år. Eleven får alltid jobba med den senaste tekniken och med en variation av olika typer av maskiner och utrustningar.

Ta emot praktikanter

Under utbildningen ingår praktik med minst 15 veckor hos branschföretag, vilket ger eleverna en bra inblick i branschen samt möjlighet att knyta viktiga kontakter för det kommande yrkeslivet. Om du är intresserad av att ta emot praktikanter kan du läsa mer här:

Ta emot praktikanter

Viktiga behörighetsutbildningar ingår

I kursplanen ingår även de behörighetsutbildningar som branschen efterfrågar; APV 1-2 (Arbete på väg) och ADR-S 1.3 (transport av farligt gods). 

Är du förälder/annan vuxen som undrar över utbildningen?

Vad innebär det att gå ME-skolans utbildning?

Uppdaterad den 7 januari 2019

Relaterat innehåll

Hjälp ditt barn till en trygg framtid!

Att vara maskinförare är ett fritt och roligt jobb. Det skapar stolthet att behärska och förfina tekniken i grävmaskinen. Dessutom kan maskinförare se tydliga resultat av sitt jobb, ofta banbrytande byggprojekt. Behovet av nya maskinförare är stort och kommer att öka när stora infrastruktursatsningar ska förverkligas, samtidigt som medarbetare går i pension. Att bli maskinförare är ett bra yrke - med en trygg framtid.

ME Utbildningscenter

På ME Utbildningscenter erbjuder ME-skolan maskinförarutbildning för ungdomar och vuxna. Här kan du också göra kompetensprov och komplettera ditt yrkesbevis för fler maskiner. Här förlägger vi också kurser och andra utbildningar som hålls av ME-skolan.

Vem får köra grävmaskin?

I vår bransch ställer myndigheter, beställare och kollektivavtal krav på kunskaper, utbildning och kompetens för den som ska köra en grävmaskin eller andra anläggningsmaskiner. Kraven kan variera beroende på om föraren är en egenföretagare eller anställd, vem som är beställare och var arbetet ska utföras.

Praktikanter - bra för branschen, bra för dig

Att ta in en praktikant från ME-skolan i företaget är ett bra sätt att lära känna en blivande maskinförare. Du hjälper eleven omsätta sina teoretiska kunskaper i verkligt arbete. Fungerar ni bra ihop finns möjlighet att anställa eleven efter examen. Kan du erbjuda en praktikplats? Anmäl intresse så kontaktar vi dig inom kort.